Hoe kunnen wij u helpen?

Vind antwoorden op uw meest gestelde vragen.

Ontdek onze diensten Contacteer ons
 • Wanneer moet ik mijn cv-ketel onderhouden?

  In het Waals Gewest is het verplicht om jaarlijks het onderhoud van een stookolieketel uit te voeren. Voor een gasketel bent u verplicht deze om de 3 jaar een onderhoudsbeurt te geven. Het is echter het beste om te vertrouwen op de aanbevelingen van het merk van uw gasketel. Als laatstgenoemde een jaarlijks onderhoud aanbeveelt, aarzel dan niet om het uit te voeren. Dit heeft invloed op de garantie van het product en de levensduur van het product. Om onderhoud te erkennen, moet het worden uitgevoerd door een erkende technicus. Wij zijn G1 Cedicol goedgekeurd voor Wallonië.

 • Komen jullie overal in Wallonië?

  Ja, we zijn beschikbaar in Wallonië en in gans België.

 • Zijn er premies voor de renovatie/installatie van mijn verwarmingssysteem?

  Voor al uw verwarmingswerken is het premiumsysteem van het Waals Gewest de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Een gespecialiseerde consultant kan u duidelijk vertellen waarom u deze of gene bonus kunt krijgen en wat het exacte bedrag zal zijn. Het hangt allemaal af van veel elementen, waar alleen Energy Desks rekening mee kunnen houden.

 • Waarom is een waterzijdig filter zo belangrijk in gesoldeerde en gesmolten warmtewisselaars?

  In het watercircuit bevinden zich veel kleine onderdelen en bewegend puin. De meeste zijn lasresten die vast komen te zitten in de kleine kanalen van het apparaat. Dit kan leiden tot een aantal problemen, variërend van een hogere drukval tot onregelmatige vloeistofverdeling op platen en zelfs corrosie die kan leiden tot lekkage tussen circuits.

 • Waarom kan de drukval van het koudemiddel bijzonder belangrijk zijn in gesoldeerde warmtewisselaars die als verdampers worden gebruikt?

  Gesoldeerde warmtewisselaars, zelfs langere of hogere modellen, werken met een intern distributiesysteem dat koudemiddel over alle kanalen distribueert. De geometrie van deze dispensers moet worden aangepast, vaak met kleine doorgangen en kleine kamers. Dit kan in veel gevallen leiden tot een drukval. Dit is op zich echter geen probleem, omdat het expansieventiel zo is ontworpen (in de meeste gevallen iets groter).

 • Ik tekende een contract voor groene energie. Betekent dit dat de stroom die uit mijn stopcontacten komt groen is?

  De geleverde elektriciteit is voor iedereen gelijk, ongeacht het contract of de leverancier. Alle producenten leveren hun elektriciteit aan hetzelfde net. In 2020 was bijna 22% van de in België geproduceerde elektriciteit afkomstig van waterkracht, wind- en zonne-energie.

 • Ik heb een "100% groen"-contract getekend met een leverancier die slecht scoort in de ranking. Moet ik van provider veranderen?

  De gasproductie is veel uniformer dan de elektriciteitsproductie. Schaliegas is een uitzondering, onder meer vanwege de hoge methaanuitstoot die een veel negatievere impact heeft op het klimaat. Gelukkig wordt schaliegas nog niet verkocht in de Europese Unie. Een classificatie voor gas is daarom niet erg nuttig. Tegenwoordig duiken termen als 'klimaatneutraal gas' of 'compensatiegas' steeds vaker op. Dat is goed, maar het is eigenlijk nog steeds fossiel gas. Echt groen gas, gebaseerd op de vergisting van organische afvalstromen, bestaat, maar wordt niet aangeboden aan particulieren. Meer informatie is te vinden op onze blog. Sinds 2021 heeft 10% van de punten ook betrekking op 'groene warmte'.